Comenius Regio 2013

„Ja też potrafię być przedsiębiorczy”

Języki: Angielski # Polski # Chorwacki

W przedszkolu zapachniao szarlotk


Przedszkolaki ten padziernikowy dzie spdziy niezwykle pracowicie. Dzieci podjy si zadania upieczenia ciasta, a dokadnie szarlotki. Wszyscy odpowiednio przygotowani, podwinli rkawy i zabrali si do pracy. Jak si okazuje pieczenie ciasta to nie taka trudna sprawa. Szczeglnie, gdy do pomocy jest tyle zdolnych rk. Wedug przepisu, dzieci razem z pani przygotoway odpowiednie produkty. Wszystkie maluchy byy bardzo zaangaowane w przygotowywanie ciasta. Jedne kroiy jabka, inne sypay mk z cukrem i proszkiem do pieczenia czy zagniatay ciasto. Wszystkie czynnoci sprawiy dzieciom wiele radoci. Zapach, ktry roznosi si po caej przedszkolu wyostrzy nasze apetyty. W kocu doczekalimy si najprzyjemniejszego momentu degustacji ciasta. Ciasto z owocami wszystkim dzieciom bardzo smakowao, o czym wiadczyy puste talerzyki. Smakowao rwnie naszym paniom, ktre zostay poczstowane wypiekiem maluchw.
Placek z jabkami i kruszonk w wykonaniu 2,3,4 -latkw wyszed wymienity!


Powrt

Opis projektu

„Ja też potrafię być przedsiębiorczy”
webmark.shost.pl