Warsztaty ywieniowe dla uczniw klas 0 3
Rozpowszechnianie i promowanie zdrowego stylu ycia wrd dzieci i modziey naley do jednego z najwaniejszych zada profilaktycznych naszej szkoy. Podejmujemy rnorodne dziaania majce na celu zapoznania uczniw z zasadami zdrowej diety, walki z nadwag i otyoci. Realizujemy wiele programw profilaktycznych. W tych dziaaniach wspiera nas m.in. firma "ATA" wsppracujca z Agencj Rynku Rolnego w ramach unijnego projektu "Owoce i warzywa w szkole". 7 listopada 2016r. firma "ATA" zorganizowaa dla uczniw klas 0 3 warsztaty ywieniowe, prowadzone przez profesjonalnego dietetyka ywnoci. Podczas zaj praktycznych dzieci dowiedziay si jak poszczeglne skadniki znajdujce si w pokarmach wpywaj na funkcjonowanie ich organizmu, jak czsto powinno si je posiki, z czego powinny si skada oraz dlaczego picie wody, w przeciwiestwie do napojw kolorowych i smakowych, jest tak wane. Uczniowie wykazali si du znajomoci wiedzy na temat znaczenia zdrowego odywiania, co wiadczy o celowoci naszych dziaa.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Powrt

Opis projektu
„Ja też potrafię być przedsiębiorczy”